Новий рік

Новий рік ( «Новий рік») на Україні відзначається в ніч з 31 грудня на 1 січня. 1 січня - державний вихідний день. За традицією, більшість жителів країни святкують новий рік у сімейному колі. Головна ялинка країни встановлюється в Києві, на Софіївській площі (до 2015 року її встановлювали на Майдані Незалежності).

Історія свята Коли українські землі входили до складу Великого князівства Литовського, початок Нового року зазначалося 1 січня з 1362 року. У складі Російської імперії цю дату заснував Петро Великий в 1700 році. В Українській РСР з 1948 року 1 січня офіційно стало святковим і вихідним днем. З тих пір в Україні утвердилася більшість новорічних традицій, які збереглися до наших днів.

Святковий стіл Новорічні столи українців різноманітні, але невід'ємні атрибути цього свята - салати «Олів'є» та «Оселедець під шубою», м'ясний холодець (холодець). Господині готують національні страви: котлети, голубці, галушки, домашні ковбаси і запіканки. На столах присутні і легкі закуски: тарталетки, м'ясні та сирні нарізки.

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.