Міжнародний день захисту дітей

Щорічно 1 червня на Україні відзначається День захисту дітей, який встановлений за Указом Президента №568 / 98 від 30 травня 1998 року. Конвенція ООН про права дитини була одноголосно прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року - через 30 років після прийняття Декларації прав дитини і через 10 років після оголошення Міжнародного року дитини. У ній викладено, які дії і як саме повинні здійснювати держави, їх уряди, неурядові організації, засоби масової інформації і приватні особи для забезпечення дотримання прав дітей по відношенню до кожної дитини. Сьогодні в світі понад 96% дітей живуть в країнах, які зобов'язалися захищати права дітей, ратифікувавши Конвенцію ООН про права дитини.

На Україні Конвенція ООН про права дитини набула чинності з 27 вересня 1991 року.

За роки незалежності Україні вдалося розробити і прийняти законодавство з охорони дитинства, це законодавство відповідає європейським стандартам, Конвенції ООН з прав дитини. Однак, в повній мірі реалізувати всі ці законодавчі норми державі ще не вдалося. Також в повній мірі поки не вдалося створити умови для того, щоб кожна дитина росла здоровою, розвиненим і став в майбутньому хорошою людиною і відповідальним громадянином України.

Тому День захисту дітей - це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб всі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками і громадянами своєї країни.

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.